Severdigheter

Benidorm forbindes ikke først og fremst med severdigheter, men det finnes en fin blanding av museer og historiske bygninger her. Mest kjent er kanskje torget Placa del Castell i gamlebyen, der det gamle slottet i Benidorm lå. Herfra ser man Levante og Poniente på hver sin side, og det ligger en kirke i nærheten. Gamlebyen i seg selv er en severdighet, med trange smågater som står i kontrast til resten av bylandskapet.

Tossal de la Cala er en samling restaurerte ruiner fra en iberisk bosettelse bygd mellom det 3. og 1. århundre f. kr. Skilter fra La Cala leder opp til ruinene, som ligger i høyden.

Kystvakttårnene som er så typiske for Costa Blanca finnes også i Benidorm. Se etter Morales Tower, bygd på 1600-tallet for å holde utkikk etter algeriske pirater.

L’Aiguera Park er en lang, grønn park som adskiller gamlebyen fra Levante, med to konserthaller som blir livlige i sommermånedene. Her ligger også tyrefekterarenaen med tilhørende museum.

Av museer kan man nevne Maritime Cultural Centre ved havnen, hvor man kan se modellskip og andre maritime gjenstander, og Agricultural Museum som viser diverse historiske jordbruksredskaper.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: